Навчальний семінар «Плани управління посухами — наступний крок до управління водними ресурсами»

04/07/2024

4 липня 2024 року Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства спільно з Громадською спілкою «Всесвітній фонд природи Україна» (WWF-Україна) у форматі онлайн-конференції провели навчальний семінар на тему «Плани управління посухами — наступний крок до управління водними ресурсами».

Семінар присвячений визначенню термінології посух, розробці планів управління посухами та їх інтеграції до плану управління річковим басейном. Посухи та дефіцит води стали більш очевидними протягом останнього десятиліття, і з глобальним потеплінням ризик посух ще більше зросте для значної частини Європи. Це призвело до дій держав-членів ЄС, спрямованих на зменшення попиту на воду та збільшення водопостачання для підвищення готовності до посух.

У двох третинах (19 з 27) держав-членів ЄС способи боротьби з посухами регулюються законодавством, використовуючи різні підходи та структури управління. Особливо вразливим є басейн річки Дунай, що стикається з частішими та інтенсивнішими посухами і повенями, підкреслюючи необхідність проактивного, інтегрованого та поетапного підходу до управління посухами на рівні всього регіону