Сесія обласної ради затвердила зміни до програми розвитку водного господарства на період до 2021 року

02/12/2019

Депутати Тернопільської обласної ради на сесії затвердили зміни до програми розвитку водного господарства та водно-екологічного оздоровлення природного середовища Тернопільської області на 2021 рік.


«Внесення змін до програми виникло у зв’язку з тим, що змінювалася кошторисна вартість об’єктів, на яких були заплановані роботи, а також до програми додавалися нові об’єкти. Потрібно було врахувати ці всі нюанси й передбачити нове фінансування з різних бюджетів», – пояснює заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів в області Ярослав Вівчарук.

Зокрема, програму розробили на 8 років з 2013 до 2021 років, з реалізацією заходів у два етапи. Перший етап реалізації запланованих заходів та виконання робіт завершився у 2017 році. Тепер триває другий етап.

«Орієнтовний обсяг фінансування заходів Програми становить 433,98 млн. грн., у тому числі за рахунок державного бюджету у розмірі 267,27 млн. грн. Виконання завдань і заходів програми дасть змогу створити безпечні умови для життєдіяльності 14 населених пунктів, які знаходяться в зоні можливого затоплення; покращити гідрологічний режим річок протяжністю 41,53 км для захисту від паводків сільськогосподарських угідь, населених пунктів; забезпечити регулювання поверхневого стоку з метою будівництва та відновлення водозахисних дамб протяжністю 2,32 км; мінімізувати розмір збитків, спричинених шкідливою дією поверхневих вод», – поінформував Ярослав Вівчарук.