Очищення каналу міжгосподарської осушувальної системи «Нічлава» на землях Хоростківської ТГ

06/09/2024

На території Хоростківської ТГ, у Чортківському районі, тривають розпочаті земляні роботи з очищення каналу міжгосподарської осушувальної системи «Нічлава». Тракторист- машиніст Чортківської дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області, використовуючи екскаватор Hyundai, виконує очищення каналу від накопиченого мулу.

Підтримання належного стану осушувальних систем, які відіграють ключову роль у забезпеченні ефективного водовідведення та захисту сільськогосподарських угідь від підтоплень, є частиною загального плану цієї діяльності. За роки експлуатації канали природно накопичують мул та інші відкладення, що значно знижує їхню пропускну здатність. Очищення міжгосподарського каналу осушувальної системи «Нічлава» має на меті відновлення його повної функціональності.

Такі заходи спрямовані на покращення сільськогосподарських угідь та підтримання екологічного балансу в регіоні, тим самим осушувальна система «Нічлава» продовжить стабільно функціонувати, виконуючи свою важливу роль у водному господарстві регіону.