До Всесвітнього дня води

06/03/2020

У рамках інформаційної кампанії до Всесвітнього дня води, який цього року проходить під гаслом «Вода та зміни клімату – прискорення дій», Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області спільно з Тернопільським обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді провели тематичний тренінг «Клімат змінюється. Час діяти!» для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

Учасники тренінгу в нестандартній, проте цікавій для них формі, обговорили питання щодо змін клімату в цілому, кліматичних змін у водній сфері та умови використання і охорони водних ресурсів в умовах маловоддя. Запрошено освітян долучитися до світової ініціативи, а саме провести екологічні уроки у школах, переглянути відеоролики про дбайливе ставлення до українських річок та щодо наслідків потрапляння фосфатів до водойм, поділитися зі школярами лайфхаками з екологічного побуту, а також долучитися і своїми вихованцями до конкурсу «Вода – це життя» та флешмобу #водні_перлини_Тернопільщини.

Така співпраця з інтеграції кліматичної освіти в навчальний процес закладів освіти відіграє вагому роль у вихованні екологічно свідомої молоді. Ми віримо, що спільні дії змотивують інших віднайти розумний баланс між людським життям і природою!