Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою Збережемо планету разом!

17/06/2024

Щороку 17 червня відзначаємо Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою, привертаючи увагу до важливих екологічних проблем, що загрожують життєздатності нашої планети. Цей день заснований ООН у 1994 році з метою підвищення обізнаності про необхідність міжнародного співробітництва у боротьбі з деградацією земель і зменшення наслідків посухи.

Опустелювання та посуха є глобальними проблемами, що торкаються кожного з нас. Більше ніж 2 мільярди людей живуть у зонах, схильних до деградації земель, що впливає на їхні засоби до існування, продовольчу безпеку та економічну стабільність. Втрата родючих земель, перетворення їх на пустелі, не лише погіршує якість життя людей, але й сприяє зміні клімату.

Темою цьогорічного дня є “Зупинимо опустелювання разом: відновлення земель для нашого майбутнього”. Вона підкреслює важливість колективних дій у відновленні деградованих земель та захисті екосистем. Відновлення земель є ключовим компонентом сталого розвитку, оскільки воно сприяє збільшенню біорізноманіття, покращенню водних ресурсів та зменшенню викидів парникових газів.