Засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ та водогосподарських систем

25/10/2024

25 жовтня 2024 року фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в онлайн-засіданні Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2024 -2025 років.

Під час засідання розглядались наступні питання:

  • аналіз водогосподарської обстановки в басейні річки Прип’ять;
  • пропозиції щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2024 -2025 років.

Виходячи з гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки, з метою забезпечення питного водопостачання населення та галузей економіки водними ресурсами, з урахуванням екологічних вимог, водогосподарськими організаціями надані пропозиції щодо встановлення режимів роботи водосховищ та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять, які є обов’язковими для водокористувачів та інших учасників водогосподарського комплексу.

Водночас наголошено на необхідності користувачам гідротехнічних споруд повідомляти про зміну режиму роботи водних об’єктів водогосподарські організації, органи місцевого самоврядування та інших водокористувачів на нижче розташованих водних об’єктах.