Еколого-просвітницька робота з дітьми

20/05/2024

17 травня, в рамках інформаційно-просвітницької кампанії до Міжнародного дня Дністра – 2024, начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Наталія Седюкова зустрілась із учнями гімназії с. Грабовець Великогаївської сільської ради Тернопільської області.

Лекторка розповіла про басейновий принцип управління водними ресурсами в Україні, ознайомила слухачів із головними водно-екологічними проблемами річок басейну Дністра, цікавими фактами про річку, а також учні відправились у віртуальну подорож мальовничими маршрутами по річці Дністер. Особливу увагу приділено висвітленню питання забруднення поверхневих та підземних вод, засмічення побутовими відходами, про зв`язок цих проблем із здоров`ям людини.

Такі заходи допомагають молоді зрозуміти важливість збереження природи і раціонального використання ресурсів, спонукають до усвідомлення, що подальше безвідповідальне споживацьке ставлення до природних ресурсів може завершитись глобальною катастрофою. Тому дуже важливо накопичувати екологічні знання і використовувати їх на практиці.