Участь у засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

27/03/2024

Виконувач обов’язків начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Олег Галицький взяв участь у засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній військовій адміністрації.

Олег Галицький проінформував присутніх про стан забезпечення потреб населення та галузей економіки області водними ресурсами та особливості їх забезпечення у разі настання маловоддя. Зокрема зазначив, що загальна водно-екологічна ситуація в області в цілому нестабільна і вимагає значного покращення. За результатами державного обліку водокористування,  який здійснює РОВР у Тернопільській області, спостерігається динаміка зменшення забору та використання води.

Для зменшення негативних наслідків у разі настання маловоддя наголошено на необхідності вжиття заходів щодо збалансованого та раціонального управління та використання водних ресурсів.

Олег Галицький зазначив, що РОВР у Тернопільській області вживає наступних заходів щодо належного функціонування водогосподарського комплексу, в тому числі у разі настання маловоддя:

–  розробка та забезпечення контролю за дотриманням режимів роботи водних об’єктів орендарями водних об’єктів і рибогосподарськими підприємствами;

– забезпечення обмеження використання води для потреб, не пов’язаних з питними і побутовими потребами населення та необхідністю використання води питної якості в технологічних процесах при погодженні видачі дозволів на спеціальне водокористування.