Засідання басейнової рада річки Дністер

16/01/2024

16 січня 2024 року, в.о. начальника РОВР у Тернопільській області Олег Галицький та фахівці організації взяли участь в засіданні басейнової ради річки Дністер, яке проходило у форматі відео-конференції.

З метою ефективного забезпечення процесу розробки та погодження Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік, попередньо усім зацікавленим сторонам запропоновано ознайомитись із матеріалами засідання для врахування зауважень та пропозицій.

Олег Галицький, в.о. начальника РОВР у Тернопільській області, представив учасникам засідання заплановані заходи в басейні річки Дністер в межах Тернопільської області.

Також заслухали інформацію щодо процедури стратегічної екологічної оцінки (СЕО) та початку громадського обговорення Проєкту Плану управління річковим басейном Дністра (2025-2030), яку представила Іванна Гнатишин – заступник начальника Дністровського БУВР.

Про результати виконання програми державного моніторингу у басейні Дністра за 2023 рік та оцінка впливу роботи суб’єктів господарювання, які надають послуги з централізованого питного водопостачання та водовідведення на МПВ басейну річки Дністер доповіла Марія Засідко, начальник лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР.

Розглянуто та затверджено План роботи басейнової ради на 2024 рік.