Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець представив колективу Держводагентства нового керівника

01/12/2023

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2023 р. No 1084-р Янчука Михайла Олександровича призначено Головою Державного агентства водних ресурсів України.

«Розраховую, що п. Михайло зможе перезавантажити та активізувати роботу Держводагентства. Перед відомством стоїть багато завдань. Серед яких завершення роботи над планами управління річковими басейнами для дев’яти річкових систем, створення Національної акціонерної компанії «Водні ресурси України», цифровізація водного сектору та розвиток сфери моніторингу вод», – наголосив Руслан Стрілець.

Голова Держводагентства Михайло Янчук подякував за довіру та можливість стати частиною команди. Новий очільник відомства коротко назвав аспекти на яких зосереджуватиметься особлива увага. Зокрема, це підвищення ефективності роботи Агентства, прозора видача дозволів на спецводокористування, поглиблення роботи у сфері цифровізації та боротьбі з корупцією тощо.