Фахівці лабораторії моніторингу вод та ґрунтів РОВР у Тернопільській області провели відбори проб поверхневої води

10/10/2023

Регіональний офіс водних ресурсів Тернопільської області продовжує забезпечувати виконання Програми державного моніторингу вод шляхом відбору та передачі проб поверхневих вод області для дослідження вмісту забруднюючих речовин.

Так, 09.10.2023 згідно графіку відібрано 3 проби поверхневих вод суббасейну річки Прип’ять та відправлено до лабораторії моніторингу вод Північного регіону.

В лабораторії Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ (м. Вишгород) за допомогою сучасного високоточного обладнання у відібраних зразках води буде виконано хроматографічні та спектрометричні дослідження вмісту пріоритетних та басейнових специфічних забруднюючих речовин.

На місці відбору проб фахівцями лабораторії РОВР у Тернопільській області за допомогою портативних приладів виконуються вимірювання:

❖ водневого показника,

❖ температури.

Результати вимірювань показників якісного стану поверхневих вод на інтернет ресурсі http://monitoring.davr.gov.ua/ «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України»

Ми продовжуємо і надалі проводити спостереження за якістю поверхневих вод області, щоб отримати достатньо даних для розроблення заходів з відновлення водних ресурсів.