8 червня – Всесвітній день океанів

08/06/2023

В цей день ми нагадуємо усім про найбільший та найважливіший організм нашої планети. 

Океани покривають понад 70% поверхні Землі і забезпечують нас киснем, регулюють клімат, забезпечують розмаїття життя та надзвичайно важливі ресурси.

Океани є джерелом неймовірної краси та природного розмаїття. Вони вміщують безліч незвичайних морських істот. Але, на жаль, вони також зіштовхуються із загрозами, такими як забруднення, зміна клімату, вирубування лісів, незаконна риболовля.

Саме тому нашою спільною відповідальністю є зберегти та захистити цей величезний ресурс. Для цього кожен з нас може зробити крок у правильному напрямку:

– Зменшуйте використання пластику. Уникайте вживання одноразових пластикових предметів, таких як пляшки, стакани, соломинки і пакети. Замініть їх екологічно чистими альтернативами, наприклад, скляними або металевими контейнерами, біорозкладними матеріалами та торбинками.

– Вибирайте екологічно чисті продукти. Підтримуйте рибальство, що використовує стандарти сталого управління рибними ресурсами.

– Відповідальний туризм. Подорожуйте відповідально, поважайте морські природні резервати та корали. Не залишайте сміття на пляжах.