Екоівент “Спільна ріка – спільне майбутнє!”

22/05/2023

Щорічно, починаючи з 2018 року, в останню неділю травня відзначається Міжнародний день Дністра.

Ідея відзначення дня Дністра полягає в тому, щоб нагадати всім мешканцям басейну про природну цінність другої по величині річки в Україні, про традиції корінних мешканців виявляти турботу та бути відповідальним за природне багатство.

З нагоди цієї події Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області організував екоівент “Спільна ріка – спільне майбутнє!” на трьох локаціяхв межах прибережних захисних смуг річок басейну Дністра, а саме:

  • працівниками Бучацької дільниці організовано прибирання прибережної смуги річки Дністер в межах села Устя-Зелене Монастириської ТГ;
  • працівники Борщівської дільниці прибрали прибережну захисну смугу річки Дністер в селі Городок Заліщицької ТГ;
  • працівниками Чортківської дільниці проведено впорядкування прибережної захисної смуги річки Серет (л. пр. р. Дністер) на території Заводської ТГ Чортківського району.

Запрошуємо вас зробити маленькі кроки аби допомогти очистити береги нашого величного Дністра. Робіть фото на локаціях (водоймах) до і після прибирання та викладайте у соцмережахз хештегами #МіжнароднийДеньДністра2023 та nternationalDniesterDay2023 і будьте прикладом для інших.

Пам’ятаймо: майбутнє наших водойм – у наших руках!