Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в навчальному семінарі

13/04/2023

Нещодавно відбувся навчально-практичний семінар  на тему “Відновлення водно-болотних угідь як складова досягнення екологічних цілей щодо доброго стану масивів поверхневих та підземних вод, пом’якшення кліматичних змін та зменшення карбонових викидів» у якому взяли участь фахівці РОВР в Тернопільській області.

Семінар підготовлено експертами WWF-Україна для фахівців з управління водними ресурсами, кліматологів, спеціалістів, які реалізують міжнародну діяльність в галузі звітування за конвенціями та фахівців з реалізації кліматичної, водної стратегії та стратегії з біорізноманіття. Захід організовано спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Під час семінару висвітлено проблематику відновлення водно-болотних угідь в Україні, в тому числі з правової точки зору, продемонстровано методики підрахунку емісії парникових газів та калькуляцію викидів парникових газів, на основі яких відбудеться планування технічних рішень, приділено увагу моніторингу і оцінці проєкту з відновлення ландшафту та екосистемних функцій болота і в цілому скорочення емісії.

Учасники змогли ознайомитися з польським досвідом відновлення водноболотних територій та труднощами стосовно включення заходів із відновлення таких територій до Планів управління річковими басейнами (ПУРБ).