На Тернопільщині розпочався нерестовий період

03/04/2023

З метою охорони та відтворення водних біоресурсів у природних рибогосподарських об’єктах Тернопільської області Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області видано відповідний наказ від 29 березня 2023 року № 11 згідно якого встановлюється період природного відтворення (нересту) водних біоресурсів у такі терміни:

на водосховищах і ставках з 01 квітня по 10 червня 2023 року (включно);

в корінних водах річки Дністер разом з притоками всіх порядків з 01 квітня по 10 червня 2023 року (включно);

в корінних водах інших річок з 01 квітня по 20 травня 2023 року (включно).

Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначені у наказах). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми.

Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Усі ці заборони вводяться з метою охорони та  збереження  у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення рибогосподарських водних об’єктів. Саме тому потрібно відповідально поставитись до цього періоду та подбати про нашу екосистему.