РОВР у Тернопільській області забезпечує виконання програми державного моніторингу вод

28/03/2023

В умовах воєнного стану РОВР у Тернопільській області здійснює покладені на нього завдання та забезпечує реалізацію державної політики у сфері управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів, розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель у межах Тернопільської області.

Лабораторія моніторингу вод та ґрунтів забезпечує виконання програми державного моніторингу вод шляхом здійснення відборів проб поверхневих вод та їх транспортування до лабораторії моніторингу вод Західного регіону з метою дослідження вмісту пріоритетних органічних та неорганічних забруднюючих речовин.

Відповідно до затверджених графіків щомісяця здійснюється відбір 16 проб поверхневих вод басейну річки Дністер та 3 проб поверхневих вод суббасейну річки Прип’ять.

Результати дослідження якісного стану масивів поверхневих вод заносяться до програмної системи «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України».

Довідково: Лабораторія моніторингу вод та ґрунтів РОВР у Тернопільській області надає послуги для фізичних та юридичних осіб: агрохімічне дослідження ґрунтів на вміст рухомих форм фосфору, калію, сірки, магнію, органічної речовини, азоту амонійного, азоту нітратного та кислотності, а також здійснює хімічний аналіз підземних, поверхневих та зворотних вод.