Інформаційно-просвітницькі заходи до Всесвітнього дня води провели фахівці РОВР у Тернопільській області

06/03/2023

Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.

З метою відзначення Всесвітнього дня води фахівцями РОВР у Тернопільській області проведено тренінг «Час діяти!» для учнів 8-10 класів Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого». Провідний інженер з використання водних ресурсів відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Ярослав Вівчарук розповів старшокласникам про басейновий принцип управління водними ресурсами в Україні. Начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Наталя Седюкова ознайомила учнів із головними водно-екологічними проблемами річок області.

Також на зустрічі фахівців РОВР з учнями був присутній  еколог, голова громадської організації “Екоальянс” Олександр Філь.

Зважаючи на те, що цього року Всесвітній день води пройде під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і буде спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство, доповідачі закликали учнів запропонувати ефективні шляхи розв’язання поставлених проблем, оформивши своє бачення у вигляді малюнка, фотографії чи флешмобу, та долучитись до конкурсу «Вода – це життя!»

Детальніше про конкурс тут.

Кожна людина може обрати для себе шляхи вирішення проблем у сфері водопостачання та санітарії. І навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи!