Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь у онлайн-семінарі

10/02/2023

Фахівці РОВР у Тернопільській області долучились до участі у заключному семінарі проєкту «Розбудова потенціалу управління водними ресурсами на місцевому рівні в окремих регіонах України»*.

Під час вебінару, представники UFU і Eco-TIRAS проінформували про результати проєкту, зокрема відбулась презентація «Керівництва з методів біологічної інженерії», розроблена німецькими та українськими спеціалістами.

Також під час вебінару розглянуто наступні питання:

– Поточного стану імплементації Водної рамкової директиви ЄС та Дорожньої карти ренатуралізації річок.

– Стану розробки та затвердження «Методичних рекомендацій з відновлення гідроморфологічних характеристик водотоків».

– Реалізації проектів з відновлення малих річок: роль комплексного підходу до вирішення проблем малої річки.

– Стану і ролі річок у російсько-українській війні та можливі шляхи мінімізації негативних наслідків війни для річок.

Також в рамках вебінару відбулась панельна дискусія щодо обговорення багаторівневих дій для майже природного відновлення малих і середніх річок у післявоєнний час.

 

Примітка: *Проєкт «Розбудова потенціалу управління водними ресурсами на місцевому рівні в окремих регіонах України» реалізується Незалежним інститутом проблем навколишнього середовища UfU (Берлін) у співпраці з “Eco-TIRAS – International Association of River Keepers”. Він фінансується Програмою консультативної допомоги (AAP) Федерального міністерства навколишнього середовища Німеччини для захисту навколишнього середовища в країнах Центральної та Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії та інших сусідніх з Європейським Союзом країнах. Його контролює Німецьке агентство з навколишнього середовища (UBA).