Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в онлайн- навчанні на тему: «Державний облік водокористування. Ведення обліку, перевірка правильності заповнення форми 2ТП-водгосп (річна)»

11/01/2023

10 січня 2023 року фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в онлайн- навчанні на тему: «Державний облік водокористування. Ведення обліку, перевірка правильності заповнення форми 2ТП-водгосп (річна)», проведеному Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства спільно з Державним агентством водним ресурсів України.
Під час навчання обговорили найбільш важливі питання, що виникають під час
прийому Звітів про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна), а саме:
Підстави припинення або призупинення подачі Звіту.
Порушення умов спеціального водокористування та охорони вод.
Наслідки неподання суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності.
Вимоги до засобів вимірювальної техніки.
Юридичні аспекти подання Звіту водокористувачами, що мають у своєму складі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи.
Географічні координати місць забору води та географічні координати місць відведення зворотних (стічних) вод тощо.
Додатково нагадуємо! Інструкція користувача щодо заповнення Звіту знаходиться за
посиланням: https://bit.ly/3cikShu.
У разі якщо Звіт подавався у минулому році, то можливості Порталу передбачають його редагування шляхом внесення змін до обсягів забору, використання води та скиду зворотних вод за 2022 рік.Помилки або недостовірні дані, виявлені у Звіті, можуть бути виправлені шляхом подання виправленого (уточненого) Звіту не пізніше 01 березня 2023 року.
Відповідно до статті 55 Водного кодексу України неподання або несвоєчасне подання Звіту вважається порушенням умов спеціального водокористування та охорони вод та є підставою для здійснення заходів реагування та контролю центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів та анулювання дозволу на спеціального водокористування.
У разі припинення діяльності або недосягнення критеріїв звітування (наприклад, забору менше 5 м3 на добу), водокористувачі повинні проінформувати РОВР у Тернопільській області офіційним листом про припинення або призупинення подачі Звіту до досягнення критеріїв звітування.
За додатковими консультаціями звертайтесь за телефоном: 068-628-90-26