Порядок розроблення та встановлення режимів роботи водних об’єктів

15/11/2022

Відповідно до чинного законодавства спуск та наповнення водойм здійснюється на підставі встановленого режиму роботи водного об’єкта з урахуванням прогнозу водності, екологічних вимог та інтересів всіх водокористувачів, а для водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем також з урахуванням правил експлуатації.

 

Кожен водний об’єкт області, особливо в умовах воєнного стану, є потенційно небезпечним, тому важливо забезпечити регулювання роботи водних об’єктів у відповідності до чинного законодавства.

 

Відповідно до наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №39 від 20.01.2022 «Про затвердження Порядку встановлення режимів роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем» режими роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем встановлюються:

– для водосховищ Дніпровського каскаду, водосховищ Дністровського комплексного гідровузла, водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем – Держводагентством;

– для інших штучних водних об’єктів (у тому числі наданих у користування на умовах оренди) – територіальними органами Держводагентства. На території Тернопільської області режими роботи встановлює сектор Держводагентства у Тернопільській області.

 

Розроблення режиму роботи водного об’єкта можливе  за умови надання орендарем Регіональному офісу водних ресурсів у Тернопільській області наступних документів:

– належним чином оформлена заява (завантажити тут);

– сканована копія дозволу на спеціальне водокористування;

– сканована копія паспорта водного об’єкта.

За консультаціями звертайтесь до фахівців РОВР у Тернопільській області за телефоном (0352) 52-64-22, електронна адреса: rovrto@davr.gov.ua.