Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь у онлайн-комісії

10/11/2022

Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в онлайн-засіданні Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2022-2023 року.

Під час засідання розглянули питання аналізу водогосподарської обстановки в басейні річки Прип’ять та пропозиції щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2022-2023 року.

Виходячи з гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки, для забезпечення населення та галузей економіки водними ресурсами, з урахуванням екологічних вимог, запропоновано встановити режими роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2022-2023 року, які є обов’язковими для водокористувачів, підприємств, установ та організацій, які експлуатують гідротехнічні споруди.

До відома!

Тернопільська область займає площу 13,8 тис. км². Вона розміщена в басейні Дніпра (річки Горинь та Іква, площа водозбору – 2,5 тис. км² або 18% території області) і Дністра (річки Золота Липа, Коропець, Стрипа, Джурин, Серет, Нічлава, Збруч, їх загальна площа водозбору – 11,3 тис. км² або 82% території області).

Північна частина області розташована на правобережжі річки Прип`ять. До суббасейну річки Прип`ять належить 227 річок і струмків загальною довжиною 871 км, 3 водосховища загальною площею водного плеса 573 га, об’ємом води 5,6 млн м3 та 273 ставки, водойми загальною площею водного плеса 1569 га, об’ємом води 13,8 млн м3.