Фахівці РОВР у Тернопільській області провели лекцію для учнів школи №10 м.Тернопіль

01/05/2023

Сьогодні, коли триває війна, як ніколи гостро стоїть питання збереження водних ресурсів країни. Хто, як не молодь, має бути зацікавлена та розумітися на усіх водно-екологічних проблемах. Тому важливим є проведення постійних інформаційних заходів з метою підвищення екологічної освіти у частині ощадливого використання та охорони від забруднення водних об’єктів.

28 квітня фахівцями РОВР у Тернопільській області проведено лекцію «Головні водно-екологічні проблеми річок Тернопільської області» для учнів школи №10 м.Тернопіль. В ході заняття дітей ознайомлено із басейновим принципом управління водними ресурсами та планами управління річковими басейнами, основними забруднювачами водних об’єктів області, шляхами збереження водних ресурсів області в умовах змін клімату.

На зустрічі також був присутній еколог, голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь.

Переконані, що знання, отримані учнями, будуть реалізовані в практичній діяльності. Довкілля страждає від війни, тож йому сьогодні потрібна наша підтримка. Найменше, що може зробити кожний, – це принаймні не засмічувати водні об’єкти пластиком, оберігати і очищати  русла річок, використовувати безфосфатні миючі засоби, економити питну воду в побуті.