Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь у Міжвідомчій комісії

08/12/2022

В online режимі відбулось засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річки Дністер на зимовий період 2022-2023 років.

РОВР у Тернопільській області виходячи з гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки, для забезпечення населення та галузей економіки водними ресурсами, з урахуванням екологічних вимог, надав пропозиції щодо встановлення режимів роботи водосховищ області комплексного призначення з умовою підтримувати режим наповнення водосховищ до рівня НПР, із забезпеченням відповідних екологічних витрат.

До басейну річки Дністер в межах Тернопільської області до водосховищ комплексного призначення належать три водосховища.

Рекомендовано розробити режими роботи водосховищ з умовою підтримувати режим наповнення водосховищ до рівня НПР із забезпеченням встановленої норми екологічних витрат.

Міжвідомча комісія, обговоривши пропозиції учасників засідання щодо погодження режимів роботи та врахувавши гідрологічний прогноз на зимовий період 2022-2023 років, гідрометеорологічну і водогосподарську обстановки у басейні річки Дністер, рекомендувала подати узгоджені режими роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у басейні річки Дністер на зимовий період 2022-2023 років на затвердження Держводагентству.