Участь Регіонального офісу водних ресурсів у засіданні комісії ОВА з питань техногенно- екологічної безпеки

04/09/2024

03 вересня 2024 року в Тернопільській обласній військовій адміністрації відбулося чергове важливе засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні взяв участь виконувач обов’язків начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Олег Галицький.

Основними питаннями, що обговорювались і стосувались роботи Регіонального офісу водних ресурсів, були:

  • Готовність до осінньо-зимового періоду: Обговорено стан готовності водопровідно-каналізаційного господарства області. Особлива увага була приділена забезпеченню стабільної роботи водних об’єктів в умовах можливих надзвичайних ситуацій.
  • Забруднення ґрунтів нафтопродуктами: Розглянуто питання забруднення ґрунтів нафтопродуктами та продуктами їх згоряння після ворожого обстрілу 20 серпня. Було підкреслено необхідність оперативного моніторингу та очищення водних об’єктів, які могли бути забруднені.
  • Поводження з небезпечними відходами: Проаналізовано стан поводження з небезпечними відходами, включно з хімічними засобами захисту рослин, що можуть впливати на стан водних ресурсів.

Регіональний офіс водних ресурсів продовжує працювати над ефективним вирішенням проблем, що виникають, з метою збереження екологічної безпеки в регіоні.