Паспорт водного об’єкта

02/09/2024

У сучасних умовах, коли питання екології та раціонального використання природних ресурсів стають дедалі актуальнішими, особливу увагу привертають документи, що регламентують управління водними об’єктами. Один із таких важливих документів — паспорт водного об’єкта.

Фахівцями Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області розроблений паспорт ставка площею водного плеса 26,0777 га, розташованого за межами населеного пункту с. Бакоти на території Вишнівецької селищної ради Кременецького району. Цей документ відіграє ключову роль у системі управління водними ресурсами, оскільки він містить детальну інформацію про стан та характеристики водного об’єкта.

Окрім цього, після звернення орендаря, фахівці Регіонального офісу водних ресурсів провели обстеження та топографо-геодезичні вишукування на ставку, розташованому за межами населеного пункту с. Тростянець на території Залозецької селищної ради Тернопільського району. Об’єкт площею водного плеса 2,1263 га, досліджений для підготовки паспорта водного об’єкта. Під час цих робіт здійснено контрольні проміри глибин ставка, а також візуальне обстеження гребель та водоскидних споруд.

Загалом упродовж 2024 року Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області виготовив 15 паспортів водних об’єктів, з них:

  • Здано 10 паспортів на площу 43,4164 га.
  • На підписі в сільській раді знаходяться 3 паспорти на площу 28,4412 га.
  • На погодженні в Держводагентстві знаходяться 2 паспорти на площу 9,2797 га.

Робота в цьому напрямку триває постійно.