Виїзна нарада у Вишгороді та обговорення Планів управління річковими басейнами

04/06/2024

У Вишгороді відбулася виїзна нарада під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця. У нараді взяли участь керівництво та фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області.

Під час наради обговорили питання підготовки Планів управління річковими басейнами, а також врегулювання ситуації щодо повернення водного балансу у басейні Дністра з метою стабільного забезпечення водою мешканців України та Молдови.

«Для водної сфери ключове сьогодні – продовження реформи, євроінтеграція водного сектору для досягнення “доброго” стану водних ресурсів. Підготовка Планів управління річковими басейнами є важливим кроком у цьому напрямку, оскільки вони допоможуть забезпечити раціональне та стале використання водних ресурсів», – підкреслив Руслан Стрілець.

З 2025 року Плани управління річковими басейнами (ПУРБ) вступлять у дію, і почнеться реалізація запланованих заходів. Держводагентство завершує концепцію реформування водогосподарської галузі, включаючи створення Національної акціонерної компанії «Вода України». Ця компанія впровадить принципи «користувач платить» і «забруднювач платить».

Керівництво та фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області активно долучилися до обговорення, надаючи свої пропозиції та коментарі щодо удосконалення управління водними ресурсами в регіоні. Їхня участь свідчить про високий рівень залученості та професіоналізму в реалізації державних програм з охорони та раціонального використання водних ресурсів.

На завершення заходу Міністр привітав працівників водного господарства з професійним святом та вручив відзнаки Міндовкілля. Михайло Янчук також відзначив працівників нагородами Держводагентства.