Роботи з паспортизації водних об’єктів

10/05/2024

Регіональним офісом водних ресурсів у Тернопільській області активно проводяться роботи з паспортизації водних об’єктів з метою їхнього упорядкування та охорони. Метою цього процесу є запобігання забрудненню, засміченню та вичерпанню водних ресурсів, а також поліпшення їхнього стану.

Так, проведено обстеження та топографо-геодезичні вишукування для виготовлення паспорта водного об’єкта ставка площею 2.1258 га водного плеса який розташований за межами населеного пункту с. Новинки на території Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області.

Ця робота включала контрольні проміри глибин ставка та візуальне обстеження гребель і водоскидних споруд.

Також були виготовлені паспорти водних об’єктів :

1. Ставок площею 4.2354 га за межами населеного пункту с. Цвітова на території Трибухівської сільської ради Чортківського району Тернопільської області;

2. Ставок площею 0.8213 га за межами населеного пункту с. Новинки на території Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області;

3. Ставок площею 3.2555 га в межах населеного пункту с. Годів на території Зборівської міської ради Тернопільського району Тернопільської області.

Паспортизація водних об’єктів є важливим кроком у збереженні і раціональному використанні водних ресурсів, а також сприяє поліпшенню якості навколишнього середовища та забезпеченню сталого розвитку регіону.