Участь фахівців РОВР у Міжвідомчій комісії по водних ресурсах р. Прип’ять на 2024 рік

29/03/2024

Сьогодні,  фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області, в режимі онлайн-засіданні взяли участь у Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на весняно-літній період 2024 року.

Під час онлайн-засідання розглянуто питання:

1. Аналіз водогосподарської обстановки в басейні річки Прип’ять.

2. Пропозиції щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем в басейні річки Прип’ять на весняно-літній період2024 року.

Основна мета заходу полягала у визначенні оптимальних стратегій використання водних ресурсів, а також у підготовці до можливих водних викликів та надзвичайних ситуацій. Зокрема, фахівці провели аналіз поточної водогосподарської обстановки з метою забезпечення питного водопостачання населення та галузей економіки водними ресурсами, з урахуванням екологічних вимог та встановлення режимів роботи водосховищ та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять.

Крім того, під час засідання обговорено ряд пропозицій щодо оптимальних режимів роботи водосховищ і систем у даному регіоні на весняно-літній період 2024 року.