22 березня святкуємо Всесвітній день води

22/03/2024

Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів – запроваджений Генеральною Асамблеєю 22 березня в 1993 році який щороку оголошується Міжнародним днем води. В цей день в різних країнах проводяться заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження водних ресурсів.

Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

День 22 березня дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем, так і шляхів їх подолання у цій сфері. Щороку в цей день озвучується нова проблема, пов’язана із забрудненням водних ресурсів на планеті й лунає заклик до її розв’язання. Але основні цілі проведення свята залишаються незмінними.

Вода є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання, адже кліматичні зміни у водній сфері вже незворотні.

Кожен з нас може робити прості кроки для бережливого ставлення до води та тим самим зберегти наші водні ресурси.