Проведення екоакції з прибирання захисної смуги р. Горинь

20/03/2024

Проведення екоакції з прибирання побутових відходів в межах прибережної захисної смуги річки Горинь на території Лановецької територіальної громади Кременецького району є важливою ініціативою з охорони довкілля та збереження водних ресурсів.

Так, до відзначення Всесвітнього дня води-2024 працівниками Лановецької дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області спільно з працівниками “Кременецького лісового господарства”, “Лановецького комунального підприємства по благоустрою” та місцевими активістами, рибалками які небайдужі до екологічного стану водних об’єктів проведено акцію, спрямовану на охорону, поліпшення стану водних ресурсів і підвищення екологічної культури населення – прибирання прибережної захисної смуги річки Горинь в місті Ланівці.

Такі заходи мають велике значення для збереження природи та забезпечення чистоти водних ресурсів. Прибирання прибережної зони річки сприяє покращенню її екологічного стану, запобігає забрудненню та сприяє збереженню біорізноманіття.