Звіт Голови Держводагентства Михайла Янчука

16/02/2024

Відбувся публічний звіт Голови Держводагентства Михайла Янчука про результати діяльності водогосподарської галузі у 2023 році.

Держводагентство протягом 2023 року працювало у посиленому режимі, щоб долати виклики війни, усувати наслідки техногенної катастрофи – підриву окупантами греблі Каховської ГЕС, та здійснювало заходи щодо забезпечення галузей економіки та населення водними ресурсами у необхідній кількості.

Для громадського обговорення Держводагентство підготувало та оприлюднило 9 проектів Планів управління річковими басейнами, які є євроінтеграційним зобов’язанням у частині водної політики.

У 2023 році забезпечено виконання програми державного моніторингу вод, посилено моніторинг поверхневих вод у місцях можливого погіршення якості води у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей.

Михайло Янчук поділився планами розвитку водогосподарської галузі на 2024 рік. Зокрема, це подання на розгляд Уряду Планів управління річковими басейнами, сертифікація лабораторій за міжнародним стандартом, реформування організаційної структури та створення НАК, а також діджиталізація адмінпослуг та звітності даних моніторингу поверхневих вод.