АНОНС! Громадське обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами

05/02/2024

Плани управління річковими басейнами розробляються Держводагентством разом з Держгеонадра, центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, іншими заінтересованими сторонами з урахуванням рішень відповідних басейнових рад.

Відповідно до Порядку розроблення плану управління річковим басейном, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 №336, перші плани управління річковими басейнами для кожного району річкового басейну подаються до Кабінету Міністрів України для затвердження не пізніше ніж 1 серпня 2024 року.

Інформуємо, що 21.12.2023 розпочались громадські обговорення проєктів ПУРБ та триватимуть не менше як шість місяців з дня їх оприлюднення.

Запрошуємо всі зацікавлені сторони долучитись до обговорення проєктів ПУРБ і зробити свій внесок у формування стратегічних документів розвитку річкових басейнів.

Тернопільська область розміщена в басейні річки Дністер (площа водозбору 11,3 тис. км 2 або 82% території області) та річки Дніпро (суббасейн річки Прип`ять – площа водозбору 2,5 тис. км 2 або 18% на території області).

Проєкт Плану управління річковим басейном Дністра https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dnistra34

Проєкт Плану управління річковим басейном Дніпра (суббасейн річки Прип`ять) https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dnistra34

Усі пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адресу Держводагентства України: rbmp@davr.gov.ua

Доповнення та зауваження до розділу 8 «Повний перелік програм (планів) для району річкового басейну чи суббасейну, їх зміст та проблеми, які передбачено розв’язати» подавати за встановленою формою. Консультації щодо заповнення таблиці за номером телефону (0352) 25-96-92.