Регіональний офіс водних ресурсів Тернопільської області продовжує забезпечувати виконання Програми державного моніторингу вод

17/01/2024

Фахівці лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області провели відбори проб поверхневої води в річках області для визначення якості води.

Так, станом на 16.01.2024 згідно графіку відібрано 12 проб поверхневих вод річок Серет, Збруч, Нічлава та Джуринка (басейн річки Дністер) та відправлено до лабораторії моніторингу вод Західного регіону (м. Івано- Франківськ), а також поверхневих вод річок Іква, Горинь та Полква та відправлено до лабораторії моніторингу вод Північного регіону (м. Вишгород). В пріоритетних лабораторіях за допомогою сучасного високоточного обладнання буде виконано хроматографічні та спектрометричні дослідження вмісту забруднюючих речовин.

На місці відбору проб фахівцями лабораторії РОВР у Тернопільській області за допомогою портативних приладів виконуються вимірювання:

  • водневого показника,
  •  вмісту розчиненого кисню,
  •  температури.

З результатами вимірювань показників якісного стану поверхневих вод можна ознайомитись на інтернет ресурсі http://monitoring.davr.gov.ua/ «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України»

Ми продовжуємо і надалі проводити спостереження за якістю поверхневих вод області, щоб отримати достатньо даних для розроблення заходів з відновлення водних ресурсів.