Навчання щодо прийому звітів 2ТП-Водгосп у режимі онлайн- конференції

16/01/2024

15 січня 2024 року, фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області взяли участь в режимі онлайн-конференції на тему «Державний облік водокористування. Ведення обліку, перевірка правильності заповнення форми 2ТП-водгосп (річна)», проведеної Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Під час навчання обговорено  важливі питання, що виникають під час прийому Звітів про використання води за формою No 2ТП-водгосп (річна), а саме:

1. Підстави припинення або призупинення подачі Звіту;

2. Порушення умов спеціального водокористування та охорони вод;

3. Наслідки неподання суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності;

4. Вимоги до засобів вимірювальної техніки;

5. Юридичні аспекти подання Звіту водокористувачами, що мають у своєму складі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи;

6. Географічні координати місць забору води та географічні координати місць відведення зворотних (стічних) вод тощо.

Додатково нагадуємо! Інструкція користувача щодо заповнення Звіту знаходиться за посиланням: https://bit.ly/3cikShu.

У разі якщо Звіт подавався у минулому році, то можливості Порталу передбачають його редагування шляхом внесення змін до обсягів забору, використання води та скиду зворотних вод за 2023 рік. Помилки або недостовірні дані, виявлені у Звіті, можуть бути виправлені шляхом подання виправленого (уточненого) Звіту не пізніше 01 березня 2024 року.

У разі припинення діяльності або недосягнення критеріїв звітування (наприклад, забору менше 5 м3 на добу), водокористувачі повинні проінформувати РОВР у Тернопільській області офіційним листом про припинення або призупинення подачі Звіту до досягнення критеріїв звітування.