У Тернопільській ОВА відбулося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

22/12/2023

У Тернопільській ОВА відбулося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної військової адміністрації під головуванням Віцепрем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

У засіданні участь прийняв в.о начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Олег Галицький.

Під час засідання затвердили  план заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2024 році.

В області вже затвердили рекомендації для органів місцевого самоврядування про вживання необхідних заходів щодо очищення русел річок та потічків від різного виду сміття, а також провести розчищення і поглиблення дна річок.

Комісія обговорила стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою, періодичність проведення моніторингу якості та безпечності питної води, що подається населенню, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та поточної оцінки ризиків.

Також під час засідання затвердили План роботи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2024 рік.