Завершився третій вебінар «Основи енергоменеджменту для енергетичної стійкості»

18/12/2023

18 грудня 2023 року відбувся третій вебінар, який організований проєктом ПРООН «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО», що фінансується Глобальним екологічним фондом у партнерстві з ГО «Екоклуб» та за участі Держенергоефективності та Міністерства розвитку громад та територій України.

Запрошені представники органів державної та місцевої влади взяли участь у серії навчальних вебінарів «Основи енергоменеджменту для енергетичної стійкості» Від Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області участь у навчальних вебінарах прийняв провідний інженер – енергетик відділу з енергоефективності та механізації РОВР у Тернопільській області Андрій Кулина.

У ході навчальних вебінарів розглянуто широкий спектр тем:

  • Створення системи енергоменеджменту;
  • Нормативно-правове регулювання впровадження та функціонування систем енергоменеджменту;
  • Енергомоніторинг для енергоменеджменту;
  • Організація обміну інформацією про впровадження енергоменеджменту з Держенергоефективності;
  • Шляхи підвищення енергоефективності.

Головною темою на третьому вебінарі було «Основи для впровадження енергоменеджемнту на шляху енергетичної стійкості».

Вебінар зібрав велику кількість зацікавлених учасників, які отримали корисні знання та засоби для підвищення ефективності. Учасники мали можливість задавати питання спікерам та отримувати на них відповіді, що зробило захід інтерактивним та пізнавальним.