Зустріч працівників Бережанської дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області з водокористувачами

08/12/2023

Кожен суб’єкт господарювання, який здійснює свою діяльність у сфері водокористування повинен отримати відповідний дозвіл, який видається Державним агентством водних ресурсів України та його територіальними органами.

Отримання дозволу на спеціальне водокористування є обов’язковим для тих суб’єктів, які здійснюють забір води з водних об’єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів. При цьому, не належить до спеціального водокористування забір та/або використання води в об’ємі до 5 м 3 на добу.

У дозволі на спеціальне водокористування встановлюються ліміт забору води, ліміт використання води та ліміт скидання забруднюючих речовин.

Так, провідний інженер з використання водних ресурсів Бережанської дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Микола Дорош провів зустріч з представниками вуличних комітетів Козівської селищної територіальної громади по питанню виготовлення дозволів на спецводокористування.