До уваги орендарів водних об’єктів!

07/09/2023

Одним із основних напрямків роботи Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області є розробка проєктів режимів роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем.

Режими роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем встановлюються з метою забезпечення водою населення і галузей економіки з урахуванням екологічних вимог та інтересів усіх водокористувачів, безпечних умов життєдіяльності населення, захисту від шкідливої дії вод, захисту водних ресурсів від забруднення та виснаження.

Механізм розроблення, встановлення та корегування  режимів роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем визначено «Порядком встановлення режимів роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем», затвердженого наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів №39 від 20.01.2022.

Для отримання режиму роботи водного об’єкта необхідно звернутись до РОВР у Тернопільській області із належним чином оформленим зверненням, паспортом водного об’єкта/рибогосподарської технологічної водойми (за наявності) та копією документа, що підтверджує право користування водним об’єктом.