Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в сайд-івенті

17/07/2023

Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь в сайд-івенті «Транскордонне водне співробітництво як ключ до досягнення Цілі Сталого Розвитку 6  – кращі практики громадянського суспільства та залучення зацікавлених сторін», який відбувся в рамках Політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку (HLPF). Співорганізаторами заходу є міністерство екології Республіки Молдова та Державне агентство водних ресурсів України, а також Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) , Секретаріат Конвенції по охороні та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер, Жінки Європи за спільне майбутнє (WECF), Чорноморський жіночий клуб (BSWC) та міжнародна організація охоронців річки «Eco-Tiras».

Під час онлайн-заходу проведено поглиблений огляд Цілі 6 «Чиста вода та належні санітарні умови».

Довідково. Цілі сталого розвитку» (ЦСР, відомі також як Глобальні цілі) – ключові напрямки розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку. ЦСР ухвалені на період від 2015 до 2030 року і нараховують 17 Глобальних цілей, яким відповідають 169 завдань.

Завданнями Цілі 6 є:

6.1. Забезпечити доступність якісних послуг з постачання безпечної питної води, будівництво та реконструкцію систем централізованого питного водопостачання із застосуванням новітніх технологій та обладнання.

6.2. Забезпечити доступність сучасних систем водовідведення, будівництво та реконструкцію водозабірних та каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання.

6.3. Зменшити обсяги скидання неочищених стічних вод, у першу чергу з використанням інноваційних технологій водоочищення на державному та індивідуальному рівнях.

6.4. Підвищити ефективність водокористування.

6.5. Забезпечити впровадження інтегрованого управління водними ресурсами.

Активне міжнародне співробітництво є необхідним для стимулювання ефективного використання водних ресурсів та використання сучасних технологій країнами, які розвиваються.