Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь у семінарі

31/05/2023

Фахівці РОВР у Тернопільській області взяли участь у семінарі з розроблення програм комплексного відновлення територій територіальних громад.

Захід видбувся завдяки фахівцям програми DOBRE та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, які надали інформацію про особливості державної політики у сфері стратегічного та просторового планування, а також значення цих процесів в умовах відновлення України.

Вжe пройшло більше року з моменту розв’язання повномасштабної війни. У перші місяці після того, як минув шок від початку цих жахливих подій, українські архітектори, урбаністи та міжнародні колеги почали співпрацювати i розробляти підходи та концепції для відновлення України.

За цей час український уряд запропонував новий інструмент під назвою програма комплексного відновлення. Це документ, який дозволяє скласти цілісну картину та визначити конкретні кроки та етапи. Оскільки документ комплексний і охоплює всі сфери життя, до його розробки залучають професіоналів та різні групи зацікавлених сторін.